Trending

Mită electorală în Satu Mare. Prefectul cere operativitate în soluționarea sesizărilor!

Prefectul Ioan Tibil alături de secretarul general al Instituției Prefectului, Cosmin Dorle a susținut azi, 05 iunie 2024 o conferință de presă în care au fost prezentat detalii legate de organizarea procesului electoral la nivelul județului Satu Mare.

După prezentarea datelor tehnice cu privire la organizarea alegerilor, prefectul Ioan Tibil a declarat că la Instituția Prefectului au ajuns sesizări de încălcare a legislției electorale.

”Suntem în plin calendar electoral. Cu părere de rău vă informez că am avut cazuri sesizate la Instituția Prefectului în care anumiți competitori electorali din cadrul partidelor politice (candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean) a încălcat prevederile legale – exemplific aici folosirea minorilor în campania electorală – fapt interzis prin lege. Am fost sesizați și privind acordarea unor sume de bani și a altor foloase materiale. În acest caz, au fost sesizate organele de cercetare penală din cadrul IPJ” a menționat prefectul Ioan Tibil

”Rog și cer cu fermitate respectarea prevederilor legale privind campania electorală. Sper ca în această perioadă de final al campaniei electorale să nu avem incidente sau alte evenimente care să contravină legii. În final, îndemn toți cetățenii județului Satu Mare cu drept de vot să folosească acest instrument al democrației, să participe la votare și să dea dovadă de implicare și spirit civic.” a transmis la finalul întâlnirii cu presa, prefectul Ioan Tibil.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button