Bărbat sfâșiat de urs, în județul vecin!

Un bărbat a fost atacat de o ursoaică cu pui, într-o zonă de la periferia oraşului Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, potrivit news.ro.

Victima a suferit leziuni la nivelul picioarelor şi a fost dusă la spital, fiind în afara oricărui pericol. În urma incidentului, autorităţile au constituit echipe de căutare, însă animalele nu au fost găsite.

Ce spun autoritățile:

”În data de 24 august a.c., în jurul orei 11:30, un apel la 112 anunţa faptul că o persoană a fost atacată de un urs în zona Căitar – Sighetul Marmaţiei. Urmare a acestui apel, dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş a luat legătura cu şeful echipei de intervenţie, primarul municipiului Sighetul Marmaţiei în vederea constituirii echipei pe care acesta o conduce conform procedurilor în vigoare. Echipa de intervenţie constituită, din care face parte şi un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 4 Sighetul Marmaţiei, s-a deplasat la faţa locului pentru a efectua verificări în teren şi pentru a delimita şi restricţiona accesul în zonă. În urma căutărilor, animalul nu a fost identificat”, informează Inspectoratul de Jandarmi Maramureş.

Animalul agresiv este o ursoaică cu pui, iar atacul a avut loc într-o zonă de la periferia localităţii, unde sunt mai multe stâne de oi şi unde animalele sălbatice apar frecvent, atacând oile.

Bărbatul atacat a suferit leziuni în zona picioarelor şi a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, el fiind în afara oricărui pericol.

Articole similare

2 Comentarii

  1. Este imbucurator, ca victima este in afara oricarui pericol,
    Este foarte trist faptul, ca bietele salabaticiuni sunt nevoite sa se apropie de stane si chiar de localitati. De ce? – Pentru ca habitatul lor nu mai exista in forma sa naturala! Animalele nu gasesc hrana, apa…. sufera de foame, de sete. Au pui. Mamele incearca cu disperare sa-si hraneasca puii… n-au cu ce! Zmeura, murele, afinele si alte fructe de padure sunt „adunate” de harnici culegatori, care le vand la piete. Tot noi, homo erectus si sapiens, cei care le-am distrus habitatul, le mancam de pe „masa” bietelor animale… No more comment.

  2. Exagerari! Am umblat mult pe munte si totdeauna am aflat de stane atacate de ursi si alte animale salbatice. Chiar si la altitudini mari. Desigur, inmultirea exagerata a ursilor este un fapt ingrijorator, cu atat mai mult cu cat alte specii sunt in descrestere. E si aici o explicatie a apropierii de localitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button