Trending

Vezi calendarul plăților pentru beneficiarii cu venit minim, familii și persoane singure. Card sau mandat poștal.

Calendarul plăților pentru beneficiarii înregistrați până acum (familii și persoane singure) este următorul:

– pe 20 februarie se alimentează conturile pentru cei care au optat pentru încasarea VMI pe card;

– în ultima decadă a lunii (între 22 februarie și ultima zi a lunii) se asigură plata prin mandat poștal, conform convenției încheiate cu Poșta Română.

4.035 – este numărul de beneficiari de venit minim de incluziune (familii și persoane singure),  înregistrați în ianuarie 2024 în baza de date a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Satu Mare.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și AJPIS Satu Mare, a început plata pentru beneficiarii de Venit Minim de Incluziune (VMI) care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Suma totală plătită de către AJPIS Satu Mare celor 11.692 de beneficiari din cele 4.035 dosare (familii și persoane singure) în această lună este de 2.935.282 lei.

Venitul Minim de Incluziune (VMI) reprezintă un program unic de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să depășească obstacolele financiare pe care le întâmpină și să-și îmbunătățească viața. Acesta este un beneficiu prevăzut în Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune și are două componente: sprijin pentru incluziune și, respectiv, sprijin pentru familiile pentru copii.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button