S-a acordat ajutorul financiar persoanelor cu pensii sub 3000 de lei. Zeci de mii de sătmăreni beneficiari!

Peste 60000 de pensionari  sătmăreni au beneficiat de ajutor financiar în octombrie prin Casa de Pensii Satu Mare.

            ,,Având în vedere că, mulți pensionari sună la instituția noastră întrebând  ,,dacă s-a ridicat pensia” le aducem la cunoștință că, în această lună s-a acordat ajutorul financiar persoanelor cu pensii sub 3000 de lei”, a declarat directorul executiv al instituției, domnul Cristian Soponoș.

       Astfel, 62293 de pensionari sătmăreni au beneficiat în luna octombrie de ajutor financiar, ajutor care a fost diferențiat în funcție de nivelul veniturilor, astfel:

  • 33059 pensionari au beneficiat de 500 de lei;
  • 13015 pensionari au beneficiat de 400 de lei;
  • 16219 pensionari au beneficiat de 300 de lei.

Suma totală  plătită prin poștă și prin bănci de către Casa de Pensii Satu Mare, prin intermediul CNPP, a fost de 26.856.000 de lei.

Pensionarii au putut observa pe cuponul de pensie, în mod distinct, ca sumă separată acest ajutor. Există un număr redus de pensionari care nu au primit  ajutorul financiar deși au pensia sub 3000 de lei, explicația fiind că, aceștia au și alte venituri evidențiate la cuplarea națională a veniturilor, aceste persoane fiind, prin urmare, neeligibile, Această tranșă este de fapt a doua etapă a ajutorului financiar, reglementat prin OUG 168/ 2022. Ajutorul financiar a fost acordat în acest an pensionarilor sistemului public de pensii precum și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special care au domiciliul în România, prima tranșă a acestui ajutor  fiind acordată în luna ianuarie, transmite într-un comunicat de presă Casa de Pensii Satu Mare.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button