Trending

Primul Primul Punct Gastronomic Local deschis în Țara Oașului, la Batarci!

Primul Punct Gastronomic Local s-a deschis recent în județul Satu Mare, la Batarci, cu mâncare tradițională, făcută din ingrediente proprii, naturale cu legume, fructe, carne și la lactate din gospodăria familiei.

Modul în care doamna Ana își primește oaspeții, cu bucatele făcute din suflet, nu te poate face decât să revii cu drag aici.

Situat în inima Țării Oașului, o zonă cu tradiții culinare autentice și oameni primitori, aici poți decoperi bucătăria oșenească, care încă mai ascunde o varietate de preparate, fiecare reflectând îmbinarea subtilă a tradiției cu resursele locale și creativitatea bucătarilor. Printre acestea se numară balmoșul, pita de mălai, tocana cu cartofi, călbaș cu păsat de mălai și gombouți. De asemenea zacusca de fasole, zacuscă de vinete, salata de vinete la borcan și zacusca de hribi, culeși de gazde de aici, din capătul grădinii, de la marginea pădurii.

Artizanatul tradițional ocupă, de asemenea, un loc important în cultura locală, cu obiecte de artă unicat, de la podoabe și îmbrăcăminte, la obiecte casnice și decorațiuni interioare. Aceste creații oferă oamenilor un mod de a-și exprima creativitatea și identitatea culturală.

Rezervări și date de contact:

https://maps.app.goo.gl/bQjZo5VujXCCs3Pw5

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button