Trending

Casă în flăcări la Racșa!

Astăzi, 02.10.ac., în jurul orei 14:00, prin apel la numărul unic de urgență 112, pompierii satmareni au fost solicitati pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexa unei gospodării în localitatea Racșa, cu posibilități iminente de propagare la vecinătăți.

Pentru gestionarea situației de urgență, au fost direcționate echipaje din cadrul Secției de Pompieri Negrești-Oaș, a Punctului de LucruTurț, și a Detașamentului de Pompieri Satu Mare, cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, încadrate de 28 de pompieri militari.

A fost solicitat totodată și sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Racșa.

La sosirea forțelor de intervenție, s-a acționat pentru limitarea si localizarea incendiului la casele din imediata vecinatate, concomitent cu lichidarea incendiului care se manifesta violent la 2 magazii și la acoperișul celor două case de locuit ale gospodăriei.

Intervenția a fost dificilă din prisma cantității însemnate de material combustibil depozitat în zonă și a distanțelor reduse între casele de locuit.

Pentru intervenție, autospecialele au fost alimentate de la fântânile din împrejurimi, sursele de apă fiind limitate.

În urma incendiului au ars anexele gospodărești și acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 1000 m².

Au fost salvate casele de locuit din vecinătate, animalele din gospodarie respectiv aproximativ 30 păsări zburătoare si 4 porci.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric la un cablu electric neizolat corespunzător.

Sursa: ISU Satu Mare

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button