A început anul universitar 2023-2024

Peste o jumătate de milion de tineri au început anul universitar cu vise pentru un viitor de succes. Dincolo de emoția din prima zi, rămân de descoperit  problemele cu care se confruntă sistemul an de an și care își tot caută rezolvare fără succes.

După începerea anului universitar, urmează o perioadă de 12 săptămâni de cursuri, până pe 23 decembrie, cu două zile libere, miercuri, 30 noiembrie  și joi, 1 decembrie.

Începând de pe 26 decembrie 2022 și până pe 8 ianuarie 2023, studenții vor avea vacanța de Crăciun. După vacanță urmează perioada de cursuri, între 9 și 20 ianuarie.

După cele două săptămâni de cursuri, în perioada 23 ianuarie – 12 februarie se va desfășura sesiunea de examene.

În sesiunea de examene, studenții vor avea o zi liberă, marți, 24 ianuarie, când este Ziua Principatelor Române.

După sesiunea de examene, studenții vor avea o vacanță de o săptămână, în perioada 13 – 19 februarie.

După săptămâna de vacanță, între 20 – 26 februarie are loc sesiunea de restanțe pentru studenții care nu au susținut examenele sau nu le-au promovat în sesiunea de examene.

Stundenții care au promoavat examenele în perioada 23 ianuarie – 12 februarie, vor avea o săptămână în plus de vacanță în perioada 20 – 26 februarie.

Semestrul al II-lea

Semestrul al II-lea începe pe 27 februarie și durează până pe 14 aprilie 2023. Ziua de 14 aprilie este declarată zi liberă legală de la stat, pentru că atunci este Vinerea Mare.

Între 17 și 23 aprilie 2023, studenții vor avea vacanţa de Paşte.

După vacanța de Paște urmează cursuri, în perioada 24 aprilie – 19 iunie 2023.

În cele șapte săptămâni de cursuri, studenții vor avea trei zile libere, luni, 1 mai, joi, 1 și luni, 5 iunie, când este a doua zi de Rusalii.

În semestrul al II-lea, sesiunea de restanțe va fi în perioada 12 iunie – 2 iulie 2023.

După sesiunea de restanțe, studenții vor avea o saptămână de vacanță, de pe 3 iulie, până pe 9 iulie.

Urmează apoi, în perioada 10 -16 iulie, sesiunea de restanțe, pentru studenții care nu au susținut examenele sau nu le-au promovat în sesiunea de examene.

La fel ca în semestrul I, studenții care au promovat examenele în sesiune, vor avea vacanță, când colegii lor vor susține examenele în sesiunea de restanțe.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button