Trending

135 de ani de la trecerea în neființă a marelui poet Mihai Eminescu! Decedat la 39 de ani, este înmormântat în Cimitirul Bellu din capitală.

Astăzi, 15 iunie, se împlinesc 135 de ani de la trecerea în neființă a marelui poet național Mihai Eminescu. La Satu Mare au avut loc manifestări speciale pentru a aduce un omagiu Luceafărului poeziei românești.

Oficialitățile orașului, oameni de cultură și simpli cetățeni au participat la ceremonia de omagiere a marelui poet, fiind depuse jerbe de flori la bustul acestuia de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu’’ dar și și la Monumentul Limbii Române din curtea Muzeului de Artă.

Născut pe 15 ianuarie 1850, la Botoșani, Mihai Eminescu a lăsat o operă de o valoare incontestabilă, recunoscută atât în spațiul românesc, cât și pe întreg continentul european, scrierile sale rămânând de o actualitate surprinzătoare.

Poetul român Mihai Eminescu a decedat pe 15 iunie 1889, la vârsta de 39 de ani, la București. Eminescu este înmormântat în Cimitirul Bellu din capitala României.

Foto: Facebook Primăria Satu Mare

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button