Trending

Tânără de doar 16 ani, în arest, din cauza spiritului ei de inițiativă în afaceri ilegale!

O adolescentă de 16 ani din municipiul Bistriţa a reuşit, într-o singură lună, să păcălească, prin anunţuri postate online privitoare la vânzarea unor haine de blană, 10 persoane din mai multe judeţe, cărora le-a cerut achitarea unor avansuri, pentru ca mai apoi să nu onoreze comenzile, scrie monitoruldecluj.ro.

Fata nu urmează la această dată nicio formă de învăţământ.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, locuinţa tinerei a fost percheziţionată de poliţişti, care au descoperit sume de bani şi înscrisuri relevante pentru dosarul penal deschis pentru înşelăciune.

„La data de 8 aprilie a.c., poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară pentru documentarea mai multor înşelăciuni. Percheziţia a fost efectuată în Bistriţa, la locuinţa unei tinere de 16 ani, bănuită de comiterea faptelor. Astfel, au fost descoperite şi ridicate sume de bani, obiecte şi înscrisuri relevante pentru cauză. Din investigaţiile efectuate de poliţişti până în prezent, a reieşit faptul că, în perioada 19 decembrie 2023 – 19 ianuarie 2024, tânăra ar fi postat pe reţele sociale anunţuri fictive privind vânzarea unor produse vestimentare, în special haine din blană, cu preţuri de peste 1.000 de lei, pentru care solicita achitarea unor avansuri cuprinse între 200-300 de lei. După achitarea avansului, prin transfer bancar, persoanele interesate nu mai primeau produsele solicitate”, se precizează în buletinul de presă remis miercuri de IPJ.

Zece persoane din mai multe judeţe din ţară au sesizat că au fost astfel înşelate, iar prejudiciul total, cauzat prin comiterea faptelor, a fost estimat la aproximativ 3.700 de lei.

Tânăra a fost iniţial reţinută pentru 24 de ore, iar la data de 9 aprilie a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, unde procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa continuă cercetările, pentru a stabili dacă există şi alte persoane înşelate, prin aceeaşi metodă, de tânăra de 16 ani.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button