Trending

Migranți prinși cu ajutorul dronei, în județul vecin. Video!

Poliția de Frontieră Română a prezentat public reușitele polițiștilor de frontieră bihoreni  din Nădlac și Salonta.

Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de ieșire din țară, doi cetățeni români, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, poliol (compus organic) și pal pentru societăți comerciale din Italia.

În urma efectuării controlului amănunțit al mijloacelor de transport, au fost descoperiți, ascunși în semiremorci, printre bunurile transportate, 66 de cetățeni străini, într-unul din mijloace fiind depistați 46 de cetățeni, iar în celălalt 20.

În data de 26.06.2023, în jurul orei 21.45, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de frontieră Salonta, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, mai multe persoane ascunse într-un lan de grâu.

S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele și cu ajutorul dronei polițiștii au reușit interceptarea acestora. Întrucât nu își justificau prezența în zonă, persoanele au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea unor verificări suplimentare. La cercetări, s-a stabilit că este vorba despre 18 cetățeni din Sri Lanka.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button