Trending

E oficial! Minorii nu vor mai putea cumpăra băuturi energizante

Proiectul de Lege care interzice comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit, inclusiv prin automate comerciale, a băuturilor energizante către minori, a fost adoptat de Camera Deputaților cu 238 de voturi „pentru“, unul „împotrivă“ și 12 abțineri. Astfel, se interzice “comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit, inclusiv prin automate comerciale, a băuturilor energizante către minori de către unitățile autorizate să comercializeze băuturi energizante”.

Servirea de băuturi alcoolice minorilor, comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice sau a energizantelor către minori vor fi sancționate cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei.

Dacă fapta se produce în incinta instituțiilor de învățământ, a instituțiilor de sănătate și în spațiile destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, amenda aplicabilă este de la 10.000 lei la 30.000 lei.

În cazul nerespectării repetate a comercializării sau oferirii de băuturi energizante către minori de către unitățile autorizate să le comercializeze, se dispune măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile.

Legea va fi trimisă pentru promulgare la președintele României, după care va intra în vigoare.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button