Trending

Efective mărite, din cadrul tuturor structurilor de forță, în contextul celebrării Rusaliilor Ortodoxe! 

Autorităţile aşteaptă ca traficul rutier să crească în minivacanţa de Rusalii, întrucât un număr ridicat de persoane vor dori să se deplaseze către lăcașurile de cult de pe raza județului, astfel că au fost dispuse măsuri  de supraveghere și fluidizare a traficului rutier și prevenirea evenimentelor nedorite.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de I.P.J. Satu Mare, peste 130 de polițiști sătmăreni, în medie, zilnic, se vor afla în teren, pe toată durata minivacanței de Rusalii. Aceștia vor acționa, cu efective mărite, din cadrul tuturor structurilor de poliție, pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care aduc atingere ordinii și liniștii publice.

Și polițiștii de frontieră preconizează creşteri ale valorilor de trafic, motiv pentru care recomandă cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional.
În județul Satu Mare sunt operaționale și cel mai des uzitate PTF Petea și PTF Urziceni, iar în cursul zilei de sâmbătă, în intervalul ora 10.00 – 18.00 (ora României) sunt deschise și PTF-urile temporare Peleș și Bercu (în zona de competență a SPF Petea) și Horea (în zona de competență a SPF Carei)

Zilnic, peste 80 de pompieri care încadrează mijloace tehnice vor fi pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Pentru menținerea climatului de siguranță misiunile din dinamică vor fi optim acoperite prin intermediul celor peste 60 de mijloace tehnice, inclusiv echipaje de stingere, echipaje de descarcerare și ambulanțe SMURD.

În perioada 22 – 24 iunie 2024, și jandarmii sătmăreni vor fi la datorie, astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță minivacanța prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor Ortodoxe.
Echipajele de jandarmi vor acționa pentru intensificarea măsurilor de ordine și vor desfășura acțiuni pentru descurajarea persoanelor care tulbură ordinea și liniștea publică sau comit alte fapte antisociale.
Vor fi prezenți la manifestările cultural-artistice care au loc în această perioadă în zona de competență pentru asigurarea măsurilor de ordine si siguranță publică.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau jandarm, sau sunaţi la 112 – Apel Unic de Urgenţă!

Pe această cale, structurile M.A.I. de la nivelul județului Satu Mare urează tuturor cetățenilor sătmăreni o minivacanță liniștită, fără evenimente neplăcute!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button