Trending

Polițiști, pompieri, jandarmi, militari: vize gratuite pentru SUA! Sunt decontate de stat.

Indiferent de grad și funcție, angajații ai Poliției, ISU, Poliției Penitenciare, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră și Prefecturii, la fel ca toți colegii lor din inclusiv din Ministerul Apărării, SPP, SRI și SIE, discută de vreo două săptămâni pe grupurile de Whatsapp despre viitoarele vacanțe în… SUA.

Explicația? Premierul vrea să bifeze primirea României în programul Visa Waiver, cel prin care americanii permit străinilor din statele partenere să le intre în țară fără vize.

Cum, însă, în prezent rata de refuz a românilor care cer vize este de circa 11%, iar pentru includerea în Visa Waiver este obligatoriu ca ea să scadă sub 3%, premierul a văzut în militari categoria de cetățeni care prezintă cele mai mici riscuri să le fie refuzate vizele.

Ca să-i convingă, așadar, pe angajații MAI, MApN, SRI, SPP și SIE să trimită solicitări de vize Ambasadei de la București, Guvernul a modificat recent o veche Hotărâre, HG 518/1995, așa încât tuturor cadrelor active să li se deconteze de la serviciu taxa de viză de 185 dolari, echivalentul a circa 850 lei.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button