Trending

Prima pentru carieră didactică și carieră profesională: lista magazinelor agreate!

Cardurile pentru prima de cariera didactică au început să fie trimise cadrelor didactice luna trecută , acestea se alimentează, de regulă, în două-trei zile lucrătoare de la confirmarea primirii cardului de către beneficiarul final. Din cei 1.500 de lei, 450 sunt de la stat, iar restul de 1.050 de lei vin din fonduri europene.

Cardul este valabil pe toată durata de desfășurare a programului, urmând a fi încărcat anual până în anul școlar/universitar 2026-2027.

Ce se poate cumpăra cu ele e în continuare înconjurat de un nor de ceață și nici dascălii, nici comercianții nu înțeleg în totalitate pe ce pot fi cheltuiți cei 1.500 de lei. Mai mult, pe lista cu firme s-au strecurat și afaceri cu haine, farmacii sau măcelării. Unii profesori sunt, totuși, optimiști cu privire la aceste carduri, pe care le văd ca pe un avantaj în acoperirea unor cheltuieli necesare. Însă sumele neutilizate vor fi indisponibilizate la sfârșitul fiecărui an școlar.

Ce au stabilit recent ministerele este că profesorii nu au voie să-și cumpere din primă telefoane mobile, televizoare sau ceasuri smart, iar produsele de birotică le pot achiziționa numai în limita a 30% din sumă. Ele au avertizat că profesorii sunt responsabili pentru ce cumpără și trebuie să returneze banii cheltuiți pe lucruri care nu au legătură cu activitatea didactică. Dascălii nu au voie să facă cumpărăturile de zi cu zi.

Lista  comercianților la care pot fi utilizate primele pentru carieră didactică și carieră profesională se actualizează permanent și orice comerciant care își exprimă intenția poate fi introdus pe listă.

Lista poate fi consultată aici:

https://www.sodexo.ro/sites/g/files/jclxxe416/files/2023-11/Lista%20parteneri%20carduri%20Prima%20cariera%20didactica%20%282%29.pdf

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button