Trending

Evaluare Națională 2023. Ce spun elevii ? La nivelul așteptărilor, fără capcane

Elevii de gimnaziu, dar și părinții acestora, au avut parte de o zi plină de emoții și așteptări mari. Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut, luni, prima probă de la Evaluarea Naţională, unde le-au fost testate cunoștințele la Limba şi literatura română. Elevii spun că, în ciuda emoțiilor mari pe care le-au avut, examenul li s-a părut de nivel mediu.

La primul subiect elevii au avut de răspuns la o serie de întrebări puse pe baza a două fragmente la prima vedere din textele „Limir-împărat”, de Ioan Slavici și „Deșertul pentru totdeauna”, de Octavian Paler, în timp ce, pentru subiectul al doilea, absolvenții de gimnaziu au avut de realizat o caracterizare a personajului Lia din opera lui Slavici.

Odată încheiat examenul la limba română, elevii de clasa a VIII-a se pregătesc pentru a doua probă de la Evaluarea Națională 2023, cea la matematică, pe care o vor susține miercuri, 21 iunie.

Primele rezultate la Evaluarea Națională 2023 vor fi afișate pe data de 28 iunie, până la ora 14:00, iar elevii care sunt nemulțumiți de notele obținute pot face contestație. Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor va avea loc pe 4 iulie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button