Trending

După ce a primit condamnarea la închisoare pentru furt, a încercat să fugă din țară în Polonia, cu buletinul fratelui său.

În cursul nopții trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean român care la controlul de frontieră a prezentat o carte de identitate pe numele lui tânăr în vârstă de 21 de ani, din județul Cluj. Polițiștii care au efectuat controlul documentelor au constatat că există diferenţe între persoana care s-a prezentat la controlul de frontieră și fotografia din actul de identitate.

Ulterior, în timpul verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit faptul că tânărul care intenționa să iasă din țară, și care are 25 de ani, este căutat de autoritățile din România. Pe numele său, Judecătoria Gherla a emis, în 08 iune a.c., un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru doi ani și o lună. Clujeanul a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de furt. După ce a aflat sentința, a încercat să scape de executarea pedepsei și a decis să plece în Polonia, în căutarea unui loc de muncă. Știind că nu va putea ieși din țară cu documentele sale, a luat cartea de identitate a fratelui său, pe care a prezentat-o la controlul de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

Acum este cercetat și pentru săvârșirea infracțiunilor de fals privind identitatea și tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat. Tânărul a fost predat unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button