Liste comune PSD-PNL și comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare

Liderii PSD și PNL au decis într-o ședință a coaliției de guvernare, strategia comună pentru alegeri. S-a hotărât, astfel, ca la alegerile europarlamentare să se meargă cu liste comune și comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, pe 9 iunie. În ceea ce privește alegerile locale, vor fi încheiate alianțe la nivel județean astfel încât unul dintre partide să preia șefia Consiliului Județean, iar celălalt primăria municipiului de județ

După o ședință care a avut loc de dimineață la care au participat liderii celor două partide, Nicolae Ciucă, președintele PNL, a anunțat miercuri că, alături de Marcel Ciolacu, a decis să meargă cu liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Alianța electorală PSD-PNL urmează să fie înregistrată la Tribunal.

Liderii Coaliției s-au înțeles ca după alegerile din 9 iunie să se renegocieze condițiile alianței și să stabilească dacă merg împreună la prezidențiale și parlamentare.

Strategia comună pentru alegerile din 2024 este validată în ședințe separate ale liderilor PSD și PNL de la centru și din țară care au început la ora 16.

Apoi, la ora 19:00, președinții celor două partide vor anunța public care sunt hotărârile, după ce vor fi fost parafate în organismele interne ale fiecăreia dintre cele două formațiuni.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button