Gard viu din plante de canabis într-o comună din Bistrița Năsăud!

Două persoane, membrii ai aceleași familii, au fost săltate de procurorii DIICOT și apoi arestate preventiv după ce au cultivat, pe un teren din Bistrița-Năsăud, plante de canabis și pe care, după  recoltare, l-au depozitat printre lemnele de foc, au anunțat procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei menționate, ”la data de 22.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud  au dispus reținerea a doi inculpați (membri ai aceleași familii), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului”, se arată în comunicatul DIICOT.

Judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru 30 de zile.

Potrivit anchetatorilor, în cursul acestui an, unul dintre inculpați a înființat o cultură de canabis, în scopul comercializării și consumului propriu, în extravilanul unei comune din județul Bistrița-Năsăud.

Cultura outdoor a fost întreținută împreună cu  cel de al doilea inculpat, care a recoltat plantele și a disimulat fragmentele vegetale în spațiul de depozitare al lemnelor pentru foc.

”Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud”, arată sursa menționată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sursa:DIICOT

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button