Trending

Ziua Eroilor – celebrată odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului

Conform unei Hotărâri de Guvern, prin care se stabilește programul manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor, în data de 13 iunie 2024 – Ziua Eroilor, la ora 12.00, în toate lăcaşurile de cult se trag clopotele, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se păstrează un moment de reculegere. Festivităţile de comemorare a eroilor încep după oficierea Sfintei Liturghii la sărbătoarea Înălţării Domnului.

În acest context, Biroul de presă al Patriarhiei Române a transmis un comunicat de presă prin care anunță că de praznicul Înălțării Domnului, Ziua Eroilor, clopotele bisericilor ortodoxe din Patriarhia Română vor fi trase în semn de veșnică pomenire, prețuire și recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru libertatea poporului român, credinţa creștină şi ţară.

De asemenea, Ministerul Educației a transmis o notă către inspectoratele școlare din țară, în care se specific , printre altele, că pe data de  13 iunie, la ora 12 fix, toți elevii și studenții din România să țină un moment de reculegere.

În fiecare an, Ziua Eroilor este celebrată odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, evocând memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. 

În municipiul Satu Mare, la  data de 13.06.2024, cu începere de la ora 12.00 la Cimitirul  Eroilor va avea loc un  ceremonial în cinstea Zilei Eroilor.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button