Un vietnamez s-a săturat de România!

Un cetățean vietnamez este cercetat de către polițiștii de frontieră sătmăreni pentru că a încercat să iasă ilegal din țară prin zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Petea.

În cursul zilei de joi, 12 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Petea au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale. În cadrul acțiunii, în jurul orei 23.45, în cooperare cu autoritățile de frontieră maghiare, polițiștii de frontieră au reținut, la aproximativ 500 metri de linia de frontieră (pe direcția localității Dara), o persoană de origine asiatică. Polițiștii de frontieră au condus persoana la sediul instituției și, în urma verificărilor, au constatat că este vorba despre un vietnamez în vârstă de 27 de ani, intrat legal în România în baza unei vize de muncă.

Vietnamezul a declarat că intenționa să ajungă într-un stat din vestul Europei, în căutarea unui alt loc de muncă. Dar pentru că nu deținea documentele legale pentru o astfel de călătorie, a încercat să treacă ilegal din România în Ungaria. În prezent, cetățeanul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentatică la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button