Trending

Spital de îngrijiri paliative, construit și administrat de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului.

Proiectul unui spital de îngrijiri paliative administrat de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului este finalizat, autorizat și va avea cel puțin 120 de paturi, dotări medicale de ultimă generație, laboratoare, RMN, servicii radiologice și de imagistică medicală etc. reiese dintr-o postare publică a Consilierui Juridic al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Toate aceste servicii medicale vor avea și o componentă socială, respectiv va fi asigurat un procent din totalul de paturi existente precum și servicii de laborator si investigații imagistice pentru persoane care reprezintă cazuri sociale pentru comunitate.

Acest spital și grădinița care se află acum în stadiu de autorizare (grădiniță care va avea trei grupe a câte 40 de copii și va fi construită în curtea Bisericii ” Nașterea Domnului” – în proximitatea Spitalului Județean Baia Mare), sunt cele două mari proiecte care vor începe să prindă contur în acest an și pe care Episcopia le va administra în beneficiul comunității.

Spitalul este în curs de amenajare într-o clădire existentă lângă Catedrala „Sf. Treime” din Baia Mare.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button