Trending

Satu Mare reprezentat cu cinste la omagiul adus lui Dumitru Fărcaș, la Cluj Napoca!

În organizarea  Fundației 𝑫𝒖𝒎𝒊𝒕𝒓𝒖 𝑭𝒂̆𝒓𝒄𝒂𝒔̦  al cărei vicepreședinte este sătmăreanul Cristian Totpati, în perioada 𝟐-𝟒 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑 – are loc cea de-a cincea ediție a 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝑫𝒖𝒎𝒊𝒕𝒓𝒖 𝑭𝒂̆𝒓𝒄𝒂𝒔̦ la 𝐂𝐚𝐬𝐚 𝐝𝐞 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐚 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐭𝐫𝐮 𝐅𝐚̆𝐫𝐜𝐚𝐬̦ și la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca.

Aseară, 2 noiembrie, în cadrul Vernisajului „Dumitru Fărcaș – OMUL din spatele taragotului”  – Taragotul și instrumentele tradiționale de suflat,   la invitația lui Cristian Totpati și a președintei fundației, Andreea Fărcaș, doi taragotiști de seamă ai Sătmarului au adus alături de alți taragotiști din țară, prin sunetul instrumentelor , un omagiu celui ce a fost maestrul taragotului, Dumitru Fărcaș. Artiștii inspirați de zestrea maestrului Dumitru Fărcaș, sătmărenii Călin Borșe și Ionel Sabo au încărcat sufletele celor prezenți  cu o muzică ce traversează timpul. Evenimentul s-a bucurat de prezența unor oaspeți din Franța, Elveția, Olanda, Norvegia, Ungaria și SUA care din dragoste pentru taragot s-au apucat să studieze acest instrument!

Festivalul continuă v𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, 𝟑 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟖:𝟎𝟎, cu un concert tribut MariaTănase & Dumitru Fărcaș și  s𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟒 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟖:𝟎𝟎 cu un concert folcloric de gală 𝐇𝐎𝐑𝐈𝐋𝐄-𝐒 𝐃𝐄 ‘𝐒𝐓𝐀̂𝐌𝐏𝐀̆𝐑𝐀𝐑𝐄, urmat de la ora  𝟐𝟏:𝟎𝟎  de 𝐃𝐀𝐍𝐓̦𝐔𝐑𝐈 𝐒̦𝐈 𝐓𝐀𝐑𝐀𝐅𝐔𝐑𝐈 –  Hori și joc lângă tarafuri din Transilvania Maramureș și Banat, toate la  Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj Napoca.

Mostră de virtuozitate, aici:

https://www.facebook.com/FundatiaDumitruFarcas/videos/724800482876961?locale=ro_ROArticole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button