Frigiderele neigienizate au adus o amendă de 10.000 de lei magazinului alimentar dintr-o comună sătmăreană!

Rezultatele controalelor inspectorilor DSVSA Satu Mare, în perioada  10 .05.2024 –  17 .05. 2024, în domeniul controlului oficial al siguranței alimentare.

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA)  Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 91 acțiuni de control. Verificările au vizat : unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering, depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe.

Controalele efectuate în unități, sunt realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală  și non animală cu respectarea strictă, a legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, respectarea cerințelor specifice programului HACCP, cu respectarea și realizarea programului de Autocontrol în unitățile de producție și procesare produse alimentare de origine animală și non animală.

În urma acestor controale au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale din care – 1 amendă contravențională în valoare de 10.000 lei – 1 Magazin Alimentar din localitatea Căpleni  – pentru neîntreținerea în condiții de igienă și în stare de funcționare a spațiilor și instalațiilor frigorifice din unitățile care valorifică produse alimentare și 3 avertismente, pentru 3 producători particulari, de produse lactate și de legume fructe din piețele agro alimentare din Satu Mare – pentru manipularea necorespunzătoare a  produselor  aduse în piață, pentru comercializare.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button