Trending

Cadrele militare în rezervă și în retragere din structurile MAI din Satu Mare, implicate activ în viața socială!

La data de 11.04.2024, a avut loc Conferința Județeană Anuală a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MAI -Filiala Satu Mare .
Evenimentul a avut loc în incinta restaurantului „Aurora” din municipiul Satu Mare, unde după lucrările Conferinței a avut loc și o masă de socializare cu participanții la această activitate.


Ca orice activitate a acestei asociații, s-a început cu intonarea Imnului Național al României urmat de un moment de reculegere în memoria camarazilor decedați.
Ordinea de zi a cuprins:
-prezentarea Dării de Seamă pe anul 2023 și a Programului de Măsuri pe anul 2024, prezentat de președintele asociației, col(r)PORDEA IOSIF
-prezentarea situației economico-financiare pe anul 2023 de către secretarul general al Asociației
-raportul Comisiei de CENZORI, prezentat de către un membru al Comisiei de CENZORI.
-prezentarea propunerii de modificare de statut solicitată de ANCMRR din MAI
-alegeri pentru completarea Comitetului Executiv cu 3 membrii titulari și 3 supleanți.
-prezentarea stadiului de executare a lucrărilor la mormântul ostașilor români, morți în ultima luptă din primul război mondial desfășurată pe acele meleaguri, în județul Satu Mare și necesitatea ca pentru finalizarea lucrării să se participe financiar din partea asociatiei.
-diverse


În prezentarea Dării de Seamă, amănunțită și cu detalii, au fost precizate o multitudine de activități ca:
-participarea la 41 de ceremonii de Comemorare, în 31 de localități și 21 de UAT-uri, cu remarcile privind pe cei care au fost mai implicați.
A fost remarcată în mod deosebit activitatea membrilor Biroului Executiv dar și a Sucursalei Tășnad.
A fost evidențiat faptul că pe parcursul derulării acestui Program au fost distribuite medalii, insigne, brevete și diplome pentru modul în care s-au implicat reprezentanților autorităților locale și județene, colaboratorilor, copii și nu în ultimul rand membrilor asociației care s-au remarcat.
A fost evidențiată și participarea la o multitudine de activități socio-culturale și patriotice și de colaborare și participare comună împreună cu celelalte asociații de rezervisti militari dar și cu asociațiile de pensionari civile.
A venit rândul discuțiilor despre pensiile rezervistilor unde a fost evidențiată nepăsarea guvernului în aplicarea unitară a legilor și s-a manifestat îngrijorare privind evoluția punerii în practica a legilor.
Col.(r) Pordea Iosif a făcut o pledoarie privind portul uniformei militare în cadrul ceremonialelor militare precum și a condițiilor în care rezerviști militari pot fi avansați în gradul următor, subliniind că este o deosebită onoare să porți uniforma și să fii avansat la gradul următor.
Așa că solicită membrilor asociației ca la evenimentele care implică ceremonial militar să se prezinte în uniformă militară.
A făcut o prezentare a mormântului a 3 ostași români, căzuți în luptele din primul război mondial pe raza localității Lelei, comuna Hodod și a explicat modul în care asociația se implică pentru terminarea lucrărilor de reabilitare.
S-a trecut la alegerea membrilor titulari și supleanți pentru completarea Comitetului Executiv, toți cei propuși au fost votați în unanimitate.
Materialele prezentate în cadrul Conferinței au fost aprobate în unanimitate de către membrii participanți la Conferință.


Intr-o atmosferă relaxată și depănand amintiri, într-un ambient muzical adecvat, s-a consumat o după amiază plăcută pentru participanți în cadrul unei mese de socializare, stropită cu vin și pălincă tradițională de Satu Mare.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button