Articole second hand de tot felul, întoarse din drum la graniță!

Duminică, 18 februarie a.c., în jurul orei 00.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare în România un cetățean român, în vârstă de 51 de ani. Bărbatul, domiciliat pe raza județului Botoșani conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România, în care transporta deșeuri (haine, biciclete, saltele) provenite din Germania. Marfa urma să ajungă la o societate comercială din județul Suceava.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 5.989 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (șoferul nu a putut prezenta certificatul de curățare și dezinsecție pentru marfa transportată).

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button