Mobilizarea forțelor de ordine a ținut în frâu buna desfășurare a alegerilor! Dosare penale și amenzi în zi electorală!

În ziua alegerilor, la nivelul județului Satu Mare au fost întocmite 6 dosare penale pentru cercetarea posibilelor infracțiuni în context electoral, 5 dintre acestea în mediul rural și 1 în mediul urban.
De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.400 de lei.
În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic, au fost verificate aproximativ 270 de persoane și 231 de vehicule, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.500 de lei.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne, din județul Satu Mare, au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu imparțialitate, echidistanță și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate.

Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Satu Mare și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot.

,,Mulțumim tuturor efectivelor implicate care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, și în special în ziua alegerilor.
În același timp, apreciem responsabilitatea competitorilor electorali și a cetățenilor care au respectat cadrul legal privitor la alegeri.
Totodată, mulțumim jurnaliștilor care au relatat cu obiectivitate modul în care angajații MAI și-au făcut datoria în perioada electorală și în ziua alegerilor.,, se transmite în încheierea comunicatului remis presei.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button