Trending

Absolvenții de liceu sunt așteptați la AJOFM pentru a profita de beneficiile integrării pe piața muncii sau de ajutorul de șomaj.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare reamintește absolvenților de învățământ din promoția 2023 că sunt așteptați să se înregistreze în evidențele instituției pentru a beneficia de serviciile prevăzute de lege cu scopul integrării pe piața muncii. În cazul absolvenților de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare datei absolvirii studiilor.

Ca urmare a înregistrării în evidențele agenției județene, absolvenții pot beneficia de informare și consiliere profesională, medierea muncii, cursuri de formare profesională, primă de inserție pentru absolvenții care se angajează cu normă intreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referință (ISR) în vigoare la data incadrării (ISR – 598 lei).

Subliniem faptul că, după expirarea termenului de 60 de zile de la absolvire, în cazul în care absolvenții s-au înregistrat ca persoană în căutarea unui loc de muncă, aceștia pot beneficia, la cerere de indemnizația de șomaj în cuantum de 50% din valoarea ISR în vigoare, pentru o perioadă de 6 luni.

Totodată, pentru a venii în sprijinul integrării pe piața muncii a persoanelor înregistrate în evidențele AJOFM Satu Mare, în luna octombrie  se va organiza la nivel național Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți.

Informații detaliate privind acordarea indemnizației de șomaj pentru absolvenții de învățământ se pot obține de la agenția locală Satu Mare și punctele de lucru din orașele Carei, Negrești Oaș, Tășnad, Ardud , Turț și de pe site-ul instituției https://www.anofm.ro/

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button