Trending

119! Numărul unic salvator pentru orice situație în care un copil necesită ajutor!

Numărul de urgență 119 a fost lansat public în septembrie 2023 odată cu Planul de cadru de acțiune pentru siguranța școlară și a fost pus la dispoziție de autorități pentru sesizarea cazurilor de consum de droguri sau violență în unitățile de învățământ din județul Satu Mare.

De la finalul lunii septembrie 2023, până în prezent, s-au făcut 29 de astfel de sesizări, iar nu mai puțin de 11 dintre cazurile semnalate au vizat consumul de droguri în rândul copiilor.

În ceea ce privește cele 11 sesizări, în patru situații ele au venit din partea unităților de învățământ, două au venit din partea Biroului de Siguranță Școlară al IPJ Satu Mare, o sesizare a venit din partea unei unități santiare, iar o alta din partea unei primării din județ. Alte trei sesizări au fost făcute de persoane fizice, anunță Prefectura Satu Mare.

Apelul la numărul unic 119 este confidențial și anonim, iar autoritățile încurajează să fie aplelat de către orice persoană care are suspiciuni în legătură cu existența unei situații în care un copil necesită ajutor.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button