Trending

Pasarela peste râul Someș a fost poziționată pe pilonii de susținere!

Zeci de sătmăreni curioși au asistat astăzi, 28.10.2023 la un eveniment ingineresc rar întâlnit și au văzut la lucru macaraua gigant de peste 700 tone: poziționarea peste râul Someș a tablierului metalic al pasarelei.

După punerea pe poziție a pasarelei, urmează alte ajustări, iar termenul de finalizare, când sătmărenii vor putea să treacă pe ea, este luna ianuarie 2024.

Pasarela pietonală este parte a proiectului privind reabilitarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare. Această pasarelă va asigura o mai bună legătură a pietonilor și a bicicliștilor între malurile Someșului.

Pasarela pietonală va avea o lungime totală de 214 metri și lungimea suprastructurii de 181 metri, având trei deschideri: deschiderea centrală de 130 metri și două deschideri de 25 metri peste albia majoră – spre celor două maluri. Suprafața pasarelei va fi de 1224 mp, a rampelor de acces, de 742 mp, iar suprafața totală va fi de 1966 mp. Pasarela pietonală și velo va avea capetele amplasate pe cele două maluri la nivelul digurilor, pe care sunt amenajate aleile de promenadă și la care se vor conecta traseele pietonale și pistele de cicliști prevăzute a fi realizate pe cele două maluri.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button