Trending

Anchetă după un val de pensionări medicale în Poliție, Jandarmerie și Pompieri!

Direcția Generală Anticorupție din Ministerul de Interne și DNA au ridicat marți mai multe documente legate de pensionarea pe caz medical a unor politiști, jandarmi și pompieri. Documentele au fost ridicate de la Direcția Medicală a MAI și Spitalul Gerota care aparține tot de Ministerul de Interne, conform surselor g4media.ro.

Printre cazurile vizate de anchetatori este și cel al unui polițist din Satu Mare, care și-a încetat raporturile de serviciu, la 25 de ani, dupa ce în 2023 a fost prins sub influența unor substanțe psihotrope la volan.

Cu privire la acest caz. I.P.J. Satu Mare a transmis următorul punct de vedere:

”În urma informațiilor vehiculate în spațiul public, cu privire la: un „pensionar special la 25 de ani – a stat 5 ani în poliție și a ieșit cu o pensie specială de 3.000 lei/lună”, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare este abilitat să comunice următoarele:

Până în acest moment, pentru persoana în cauză nu s-a stabilit dreptul la pensie. De asemenea, aceasta și-a încetat raporturile de serviciu cu unitatea, începând cu data de 21.02.2024. Astfel, în acest moment, dosarul de pensionare al celui în cauză se află în analiză, în vederea stabilirii dacă acesta va beneficia de pensie de invaliditate, ca urmare a clasării de către comisia de expertiză „inapt pentru îndeplinirea serviciului în poliție în timp de pace, apt limitat la război și încadrare în gradul III (trei) de invaliditate”. Totodată, precizăm că eventuala pensie de invaliditate nu reprezintă pensie de serviciu”.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button