Trei titluri la rând pentru câștigătoarea de la Roland-Garros 2024! Urmează finala masculină!

Iga Swiatek, numărul unu mondial, a câştigat, sâmbătă, pentru a patra oară, a treia oară consecutiv, turneul de la Roland-Garros. Ea a învins-o în finală, scor 6-2, 6-1, pe Jasmine Paolini, cap de serie numărul 12 şi finalistă pentru prima dată la un turneu major.

Swiatek a devenit prima femeie din ultimii 10 ani care a câştigat trei titluri consecutive la oricare dintre cele patru turnee de Grand Slam. Performanţa a fost reuşită anterior de Serena Williams în perioada 2012-2014, la US Open.

Ea este prima jucătoare care câştigă trei titluri consecutive la Roland-Garros după Justine Henin în 2005-2007 şi doar a treia care reuşeşte acest lucru din toate timpurile. Monica Seles a reuşit şi ea acest lucru în perioada 1992-94.

La masculin, Carlos Alcaraz și Alexander Zverev își dispută marea finală de la Roland Garros 2024. Indiferent de numele câștigătorului, vom avea un campion în premieră pe zgura de la Paris. Partida care va decide acest lucru va începe mâine, 9 iunie, nu mai devreme de ora 15:30, ora României.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button