De mâine, Satu Mare devine capitala șahului!

Municipiul Satu Mare este pregătit să găzduiască o nouă ediție a Festivalului Internațional de Șah – FISSM 2023. Este pentru a zecea oară când Satu Mare devine, capitala șahului românesc.

FISSM este unul dintre cele mai puternice evenimente șahistice private care se organizează în România.

Competiția se va desfășura în perioada 14-20 august 2023, la Casa Meșteșugarilor Satu Mare, strada Ștefan cel Mare nr.18, și va cuprinde 5 turnee.

Turneul principal este Memorialul Iuliu Szabo, un turneu închis pentru obținerea normei de Mare Maestru Internațional, cu 10 participanți ce se vor duela în 9 runde, pentru a obține titlul de Mare Maestru Internațional(GIM).

Turneul B, Memorialul Vasile Marian este și el un turneu închis pentru obținerea normei de Maestru Internațional, cu 10 participanți care vor juca 9 runde, pentru a obține titlul de Maestru Internațional (IM).

Primele partide în cadrul acestor două turnee vor începe luni de la ora 16.

Turneul C, Memorialul Dan Francisc va începe în data de 17 august. Este un open general pentru jucători legitimați cuprinși in listele ELO sau CIV sub 2050 la data de 1 august 2023.

În acest turneu se vor organiza 7 runde în sistem elveţian. Suma totală a premiilor este de 15 000 lei, brut, din care 9800 lei vor fi împărțiți între competitorii de pe locurile 1–7 din clasamentul general (marele premiu fiind de 3500 lei), iar suma de 5200 lei va fi împărțită pentru premiile speciale, în patru categorii, la primii trei clasați.

În data de 19 august, cu începere de la ora 9.30 se vor organiza turneele D și E, respectiv un concurs internațional de blitz și un concurs pentu copii nelegitimati. Înscrierile pentru aceste două competiții se fac la fața locului.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button