Trending

Acces liber pentru copii în curtea școlilor în vacanță!

Spațiile și terenurile de sport ale unităților de învățământ pot fi folosite gratuit de elevi în vacanță, potrivit unei legi publicate în 4 ianuarie 2023 în Monitorul Oficial. Este vorba despre Legea nr 8/2023 pentru modificarea și completarea art. 6 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, lucru pentru care școlile au avut la dispoziție 120 de zile, adică până la începutul lunii mai, să își modifice regulamentele de funcționare în acest sens.

Concret, unitățile de învățământ ar trebui să prevadă în regulamentele lor modul de utilizare a spațiilor și terenurilor de sport, dar și orarul de acces, după orele de program, în zilele libere și în timpul vacanțelor școlare, și să le afișeze la exterior într-un loc vizibil, precum și pe pagina de internet, acolo unde este cazul.

În textul legii apare că este gratuit accesul în spațiile și terenurile de sport ale școlilor tuturor copiilor, astfel cum sunt definiți în legea privind protecția și promovarea drepturilor copilului,  precum și tinerilor cu vârsta de peste 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button