Trending

Tentativă de fraudă informatică în mediul online.

Un link primit de la un prieten, un e-mail de la bancă, o oportunitate de investiție sau chiar o citație de la Poliție.

Sunt doar câteva exemple de posibile înșelătorii, pentru că numele și imaginea unor instituții sunt des folosite de atacatori în mediul online.

Cea mai recentă înșelătorie de acest tip are ca imagine CFR Călători. Pe pagina de Facebook a companiei suntem avertizați că  în aceste zile circulă în mediul online informaţii despre un concurs fals privind câştigarea unui card-cadou de transport pe calea ferată, la un preţ minim.

,,Atenţionăm pasagerii că CFR Călători sau CFR SA nu au organizat un astfel concurs şi nu au în derulare nicio campanie de promovare pentru oferirea unui card cadou de călătorie”, se arată în informarea publică.

Experții recomandă atenție sporită când primiți mesaje prin care se cer introducerea unor date, chiar dacă la prima vedere nu pare ceva în neregulă. În acest fel se încearcă obținerea  datelor personale, datelor bancare și, în cele din urmă, bani, așa că mare atenție la sursa mesajului, la denumirea site-ului pe care intrați, asta înainte desigur să furnizați date.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button