Zona Oaș, campioană la incendii de vegetație!

Deși publicăm aproape zilnic știri despre incendii de vegetație și transmitem informări publice ale pompierilor pe această temă, în cursul zilei de astăzi, pompierii din cadrul Secției de Pompieri Negrești-Oaș și a Punctului de Lucru Turț au intervenit la stingerea a două incendii de vegetație uscată.

Este vorba despre localitatea Tur, unde a ars aproximativ un hectar de vegetație uscată și localitatea Călinești-Oaș unde a ars miriștea pe o suprafață de circa 20 hectare.
La stingerea celor 2 incendii s-a intervenit cu o turbosuflanta, două autospeciale de stingere cu apă și spumă încadrate de 10 pompieri militari.
Existând posibilitatea de propagare la cabanele din zonă, la stingerea incendiului din localitatea Călinești-Oaș, a fost solicitat și sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Călinești-Oaș, care a intervenit cu 5 voluntari.
În ambele situații, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise.

În acest context, ISU SM îndeamnă repetat cetățenii, să respecte regulile antiincendiu și să nu dea foc vegetației uscate și gunoiului menajer. În condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate, focarele se pot extinde rapid provocând daune imense florei și faunei, fiind totodată și o intervenție foarte solicitantă pentru echipajele de pompieri.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button