Un zâmbet, o bucurie adusă copiilor bolnavi oncologic

Începând din anul 2000, în data de 15 februarie se sărbătorește anual Ziua Internațională a Copilului bolnav de cancer.

Această zi reprezintă o campanie globală pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la cancerul infantil şi pentru a evidenţia sprijinul necesar pentru copiii şi adolescenţii cu cancer, supravieţuitorii şi familiile acestora.

Respectând tradiția, Fundația Hans Lindner a oferit și în acest an, pe 14 februarie, cu ajutorul voluntarilor, cadouri personalizate copiilor bolnavi de cancer tratați la Institutul Oncologic și Pediatrie 2 din Cluj-Napoca. Două evenimente au avut loc în același timp. Profesorii Arnold Tamás și Éva Koczinger, dar și Zoltán Bodnár, președintele Asociației de părinți ”Adsonatum” a Liceului Teologic Romano-Catolic “ Hám János” , împreună cu Tamara Tóth și Réka Szabó, în calitate de eleve voluntare de la aceeași liceu, au înmânat încasările (22531 RON), obținute în urma târgului de Crăciun organizat la școala, secției onco-pediatrie din Cluj-Napoca, care vor fi folosiți pentru îmbunătățirea secției cu mobilier și accesorii medicale necesare.

Pe de altă parte, o delegație a Fundației Hans Lindner a înmânat 50 de pachete copiilor internați cu sprijinul comunității de elevi de la școlile sătmărene din Liceul Teoretic „Johann Ettinger”Colegiul Național „Mihai Eminescu”, și Colegiul Național „Doamna Stanca” . Donațiile au constat în principal din  produse de igienă, produse bio de la  firma Lindner (sirop de fructe, suc de mere, gemuri), dulciuri, jucării și pături. Aceste donații au ajuns în mânuțele copiilor internați pe secția de onco-pediatrie Ion Chiricuța și clinica Pediatrie 2, sperând ca chipurile celor mici să se însenineze și să reapară zâmbetul atât de drag nouă tuturor.

Pe lângă cadourile pentru copii, s-a reușit -din sprijinul financiar primit din partea Școlii ”Rakoczi Ferenc” – ca echipamentul secțiilor să fie îmbunătățit cu scaune cu rotile moderne (special pt copii), cuptoare cu microunde, cârje, aparate de aerosoli și aspirator canulă.

În cele două locații oncopediatrice, oaspeții au fost întâmpinați de către personalul medical și psihologic, respectiv Anita Kerekes, asistentă șefă, Corina Șomlea psiholog (de la Secția de Oncologie) și Bota Mădălina medic șef de la Clinica Pediatrică nr. 2, Secția de Hematologie, care au mai prezentat și situația actuală și nevoile noilor timpuri, totodată mulțumind și pentru cei 22 de ani de colaborare cu fundația.

Organizatorii acţiunii mulţumesc şi pe această cale tuturor donatorilor darnici pentru cadourile generoase, dar şi pentru fatul că sunt alături de copii și familiilor lor greu încercate, se solidarizează cu ei şi ţin vie speranţa.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button