Trending

Controalele D.S.V.S.A.  la micii fermieri și țărani gospodari se lasă cu sancțiuni.

Multitudinea de prevederi legale prin care se impun tot felul de restricții, îi pun în încurcătură pe micii fermieri și țăranii gospodari din tot județul, astfel că controalele D.S.V.S.A. Satu – Mare se lasă de fiecare dată cu sancțiuni.

 Instituția informează că în această săptămână,au fost verificate exploataţii profesionale şi non profesionale de animale, condiţiile de biosecuritate, zoo igienă şi de bunăstare a animalelor, monitorizarea şi eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existenţa echipamentelor de protecţie, asigurarea unor stocuri de substanţe dezinfectante, dezinsectante şi raticide.

În urma acestor controale a fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.600 lei la  9 exploataţii non profesionale din 8 localităţi ale județului, pentru vânzarea sau cumpărarea fără documente sanitare veterinare a altor animale în efectivele existente şi 12 avertismente – 12 crescători de animale, din 7 localităţi, pentru introducerea/scoaterea de animale în/din exploataţie fără anunţarea medicului medicului veterinar.

Au mai fost aplicate 4 avertismente pentru 4 producători particulari, de produse lactate şi legume fructe din pieţele agro alimentare din Satu Mare – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor aduse în piaţă

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button