Trending

Atenție șoferi! Consumul de alcool după accident poate fi infracțiune!

Chiar dacă în momentul producerii accidentului nu erai sub influența alcoolului sau drogurilor, dacă le-ai consumat până la recoltarea probelor biologice, ai săvârșit o infracțiune și vei fi condamnat la închisoare cu executare sau cu amendă.

Legea 200/2023, publicată joi în Monitorul Oficial și care se va aplica din 9 iulie 2023, vizează, printre altele, modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.

Astfel, se introduce în Codul penal o nouă infracțiune, și anume consumul de alcool sau de alte substanțe psihoactive ulterior producerii unui accident de circulație.

Mai precis, Codul penal va stabili curând că “fapta conducătorului unui vehicul de a consuma alcool sau alte substanțe psihoactive, după producerea unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau mai multor persoane, până la recoltarea mostrelor biologice, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

În plus, dacă persoana aflată într-una dintre situațiile de mai sus efectuează transport public de persoane, transport de mărfuri periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa aplicabilă va fi închisoarea de la doi la șapte ani.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button