Carne de pasăre infestată cu salmonella, vândută în magazine!

Carne de pasăre cu salmonella, descoperită în magazinele din România. Este vorba despre un produs importat din Polonia, respectiv „Sferturi posterioare de pui congelate”. Lotul retras de la vânzare, produs de Cedrob SA, face parte dintr-un lot cu numărul 228/3/2. Carnea infestată are ca termen de expirare data de 16.08.2025.

Potrivit unui anunț postat pe site-ul Autoritatea Naționață Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), carnea de pui cu salmonella poate poate pune în pericol sănătatea umană.

Persoanele au cumpărat produsul sunt sfătuite să nu îl consume. Acestora li se recomandă să-l returneze în magazinul din care l-au achiziționat, împreună cu bonul fiscal.

Astfel, își vor primi banii înapoi pentru acest lot de carne de pasăre cu salmonella.

Salmonella o bacterie patogenă intestinală care cauzează unele boli infecțioase. Se poate spune că salmonella este cauza celor mai răspândite toxiinfecții alimentare.

Perioada de incubație, adică perioada dintre expunere și manifestarea bolii poate dura de la 6 ore până la 6 zile. Diareea, unul din simptom, poate dura până la 10 zile. Într-un astfel de caz, pacientul poate avea nevoie de câteva luni înainte că intestinele să revină la o activitate normală.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button