Trending

Aproximativ 50 de ari de vegetație uscată au ars în urma incendiului izbucnit astăzi, în Gherța Mare!

Doar intervenția pompierilor din cadrul Punctului de Lucru Turț și a sătenilor a făcut ca incendiul izbucnit astăzi, 23.07.2023 în Gherța Mare să nu se extindă  la Căminul Cultural și casele învecinate. Aproximativ 50 de ari de vegetație uscată au ars în urma incendiului, iar cauza probabilă de izbucnire a  acestuia a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ” Someș” al judeţului Satu Mare le reamintește cetățenilor că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este STRICT INTERZISĂ dacă nu se impune ca măsură fitosanitară de combatere a răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Totodată, ISU Satu Mare face precizarea că arderea resturilor vegetale, a deşeurilor şi altor materiale combustibile, fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, dar şi neamenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care limitează propagarea flăcărilor la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează potrivit legii.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button