Trending

Un român a încercat să intre în Germania cu 60.000 de euro cash, fără să-i declare!

Unitatea de control al rutelor de circulație (KEV) München a biroului vamal principal Rosenheim a percheziționat un microbuz Mercedes cu remorcă, din România, în cadrul controalelor de rutină de pe A 94, spre München, scrie gandul.ro.

În vehicul se aflau opt cetățeni români. Când vameșii au întrebat dacă transportau sume mari de bani, ei au spus că fiecare avea la ei între 1.000 și 2.000 de euro. În urma verificărilor, însă, oamenii legii au găsit în bagajul unui român un pachet gros de euro într-o pungă de plastic, conform site-ului de știri al Poliției Germane.

Bargeldfund im PKW (Foto: Zoll)

După ce au numărat banii, vameșii și-au dat seama că românul voia să introducă în Germania suma de 60.000 de euro. Bărbatul de 44 de ani le-a spus polițiștilor că banii erau ai unui prieten român care vrea să-și cumpere o mașină din Germania.

Conform sursei citate, pentru că exista suspiciunea că banii ar fi provenit din infracțiuni și poate chiar urma o operațiune de spălare a banilor, suma de 60.000 de euro a fost confiscată.

Mai mult, pentru că nu a declarat banii, este posibil ca românul să primească o amendă de aproximativ 20-25% din suma ascunsă, adică în acest caz în jur de 12.000 de euro.

Conform legii, la intrarea în Germania dintr-un stat membru UE și la părăsirea Germaniei către un stat membru UE, sumele de peste 10.000 de euro trebuie raportate verbal vameșilor.

În caz contrar, există riscul ca persoana în cauză să fie amendată cu până la un milion de euro.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button