Trending

Tunelul Meseș, al Autostrăzii Transilvania, din nou la stadiul de oferte!

Ministrul Transporturilor a  anunţat luni pe Facebook că au fost depuse şapte oferte pentru construcţia sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde şi tunelul Meseş.

Ministrul arată că este ”o lucrare extrem de complexă”, iar durata de realizare a contractului este de 78 de luni dintre care 18 luni destinate proiectării şi 60 execuţiei. Sursa de finanţare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile, mai spune Grindeanu.

”Au fost depuse 7 oferte pentru construcţia sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde şi tunelul Meseş! CNAIR a anunţat astăzi depunerea pentru proiectarea şi execuţia subsecţiunilor Poarta Sălajului- Zalău (inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseş) şi Zalău- Nuşfalău (cu o lungime totală de 41 de km)”, scrie ministrul pe Facebook.

Sorin Grindeanu arată în postare că ”fiecare dintre constructorii şi proiectanţii din România- Bosnia Herţegovina, Turcia şi Italia care au depus oferte au în faţă lor o imensă provocare”.

”Vorbim de o lucrare extrem de complexă ce implică execuţia faimosului Tunel Meseş (cu două galerii) în lungime de 2,89 km şi cu 2 benzi de circulaţie pe sens, precum şi construcţia a 65 de viaducte, poduri şi pasaje. Durata de realizare a contractului este de 78 de luni dintre care 18 luni destinate proiectării şi 60 execuţiei. Sursa de finanţare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile”, precizează ministrul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button