Trending

Traficant de țigări din nordul țării urmărit cu focuri de armă și tot n-a fost prins!

Ieri, 19 septembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei,  în cooperare cu Sectorul Poliției de Frontieră Brodina, aparținând I.T.P.F. Sighetu Marmației, au desfăşurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări., în zona de responsabilitate.  

Astfel, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră au observat, în imediata apropiere a frontierei de stat, pe raza localității Lupcina, județul Suceava, un autoturism în staționare, având farurile aprinse, lângă care se afla o persoană, În momentul în care aceasta a observat patrula Poliţiei de Frontieră, a fugit profitând de zona împădurită din apropiere.

Întrucât persoana în cauză nu s-a supus somației verbale, au fost executate două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, însă nici de această dată persoana nu s-a oprit.

S-au dispus măsuri de monitorizare a zonei în vederea identificării și reținerii persoanei în cauză, iar în interiorul autoturismului de teren marca Mitsubishi, fără numere de înmatriculare, au fost observate mai multe colete voluminoase care conțineau țigări.

S-a luat măsura conducerii mijlocului de transport cu țigări la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor din mașină a rezultat cantitatea de 16.990 pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 200.000 lei,marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Autoturimul în valoare de 8.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă .

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button