Trending

Scenarii incredibile puse la cale de polițiști din Vaslui pentru a se îmbogăți! Acum sunt anchetați pentru luare de mită.

Agenții îi puneau pe doi șoferi să meargă încet cu mașina, în fața altor conducători auto, în zone marcate cu linie continuă, unde nu era permisă depășirea, titrează stirileprotv.ro.

Când cei din urmă își pierdeau răbdarea și depășeau erau opriți imediat de către polițiști, care le cereau mită ca să nu îi sancționeze.

Potrivit procurorilor anticorupție, agenții ar fi cerut sume între 100 și 1.500 de lei de la conducătorii auto, ca să nu îi sancționeze pentru contravenții din trafic.

Surse din anchetă vorbesc despre o adevărată rețetă pe care polițiștii ar fi folosit-o ca să îi forțeze pe șoferi să încalce legea.

Totul s-ar fi petrecut din luna iunie și până acum. 11 suspecți sunt acum la audieri, din care 8 polițiști, din cadrul IPJ Vaslui – Poliţia municipiului Huşi, un agent de poliţie din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui  și doi civili, folosiți de momeală, după ce procurorii DGA au făcut 16 percheziții în acest dosar, pe raza municipiului Huşi, dintre care una la sediul unei instituţii publice.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, începând cu luna iunie 2023 şi până în prezent, poliţişti din cadrul IPJ Vaslui – Poliţia municipiului Huşi şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, ce îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Huşi, având atribuţii pe linie rutieră, au pretins şi primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 1.500 de lei, pentru a nu-i sancţiona contravenţional.

Faptele penale au fost iniţial sesizate printr-un apel efectuat la Call-center anticorupţie – 0800.806.806”, precizează un comunicat de presă transmis de DGA.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button