Trending

Rezultate slabe la examenul de titularizare!

Ministerul Educației a anunțat marți că peste jumătate dintre candidații la examenul de titularizare pentru ocuparea posturilor didactice în învățământul preuniversitar au obținut note sub 7 la proba scrisă. Nota minimă pentru a obține statutul de titular, adică angajarea pe perioadă nedeterminată, este 7.

48% dintre candidaţi au obţinut note peste 7 (şapte), procentul fiind aproximativ la acelaşi nivel cu sesiunea anului trecut (48,68%) şi superior cu peste 4% faţă de rezultatele consemnate în anul 2021 (44,47%).

Județul Satu Mare se află sub media națională, întrucât doar 44,7% dintre candidați au obținut note peste 7.

Contestaţiile pot fi depuse marţi la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat şcolar) până la ora 21,00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12,00.

Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în şedinţele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27 şi 28 iulie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button