Trending

Proiecția  celui mai recent film despre călugărul de la Prislop  „Arsenie. Viața de Apoi” a  fost anulată la Arad!

Proiecția documentarului despre cultul lui Arsenie Boca, regizat de Alexandru Solomon și lansat în cinematografe cu 1 septembrie 2023, a fost anulată de Centrul Municipal de Cultură din Arad. Decizia a venit pe fondul unor amenințări verbale: „venim și facem circ”.
Filmul, susține regizorul, urma să fie proiectat miercuri 20.09.2023, seara la Cinema Arta din Arad, într-un eveniment organizat de Asociația citizenit, dar proiecția de aici a fost anulată. Apoi, organizatorii au reușit să mute proiecția la Biblioteca Județeană. În aceeași seară, la ora 21, Biblioteca a anulat și ea proiecția.

,,Aseară la ora 21, Biblioteca a anulat și ea proiecția. Am stat de vorbă acum o oră cu doamna directoare a Centrului, încercând să înțeleg cum e posibil ca o instituție publică să anuleze un eveniment convenit de multă vreme pe baza unor amenințări verbale. Să îngrădească accesul publicului din Arad la un film, fără măcar să-l fi văzut. De ce nu au solicitat protecția jandarmeriei, dacă un eveniment ce are loc într-o sală din subordinea primăriei este amenințat. De ce cedează așa o instituție publică și încalcă dreptul la liberă exprimare? Doamna directoare mi-a zis că eu nu-i pot obliga pe arădeni să vadă filmul (cine-i obligă?!) Aradul e singurul oraș din România care a anulat o proiecție a filmului, cel puțin până la data asta. Cenzură? calcule electorale? oportunism? lipsă de asumare?”, a scris regizorul pe Facebook.

Până la urmă proiecția filmului s-a realizat la o terasă din ștrandul orașului.

sursa aradon.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button