Pompierii români își încep activitatea în cadrul programului pilot de limitare a incendiilor de pădure din sudul Europei.

În baza programului pilot de pre-poziționare organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar,  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), a primit, în data de 09.06.2023, solicitarea autorităților franceze de a pre-poziționa module specializate în stingerea incendiilor de pădure în lunile iulie și august ale acestui an.

Astfel, în perioada 30 iulie – 02 septembrie 2023, Departamentul pentru Situații de Urgență participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure, iar primul contingent, care însumează 40 de pompieri și 3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure (3000 l), 1 cisternă (30.000 l), 1 autospecială cu capacitate mare (10.000 l), 1 microbuz transport personal și 1 autocar, a început deplasarea astăzi, 30 iulie, pe ruta Arad-Nădlac-Budapesta-Geneva-Marsilia.

Programul de asistenţă este finanțat de UE și a fost prevăzut ca măsură de sprijin pentru comunitățile franceze, după  incendiile înregistrate anul trecut. Acesta se regăsește în noua politică a UE pentru limitarea incendiilor de pădure din sudul Europei și reunește echipaje operative de stingere din România, Polonia, Slovenia și Austria.

Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 16.08.2022, urmând ca alți 40 de pompieri să înlocuiască personalul din Marsilia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button