Locuitorii Galațiului deranjați de mesajele RO-alert privind prezența dronelor. Arafat: Nu mai țineți telefoanele lângă pat!

Un mesaj Ro-Alert a fost emis, vineri seară, pentru localităţile din toată zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de graniţă a judeţului Galaţi, prin care oamenii au fost avertizaţi că ar putea cădea obiecte din spaţiul aerian şi au fost sfătuiţi să se adăpostească.

Primarul municipiului Galați, a declarat că nu simte nevoia de trimiterea unor mesaje Ro-Alert, așa cum s-a întâmplat vineri seară, când populația a fost avertizată că ar putea cădea obiecte din spaţiul aerian, în contextul războiului din Ucraina și a susținut că aceste alerte cum sunt cele primite de oameni în cursul nopții „nu sunt binevenite”.
Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a spus că primarul Galațiului, ar trebui să le explice cetăţenilor că n-au de ce să se agite şi să se panicheze, referindu-se la alertarea privind prezenţa dronelor în judeţele Tulcea şi Galaţi prin RO-Alert, dar Direcția pentru Situații de Urgență nu poate să nu trimită alerte cu gândul că nu va fi nimic și că deranjează. 

Cei care sunt foarte deranjaţi poate că au modalităţi să nu pună telefonul lângă pat, să-l pună afară, dacă chiar vor să rişte şi nu vor să audă mesajele. Dar totuşi sunt oameni care înţeleg de ce dăm aceste mesaje şi nu le dăm nici să panicăm populaţia, nici să se sperie, le dăm pentru că asta este un lucru normal când există un risc”, a mai spus Raed Arafat.

?????????????????????????????????????????????????????????

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button