Trending

Discursul șefei de promoție de la Colegiul „Mihai Viteazul” din Ineu, județul Arad, a uimit audiența! A spus lucrurilor pe nume!

Iulia Cociuba, a uimit pe toți cei prezenți în sala în care a avut loc festivitatea de absolvire a clasei a XII-a. Discursul său a fost nu doar o celebrare a absolvirii, ci și o chemare la acțiune pentru o educație mai autentică și mai valoroasă pentru toți elevii. Absolventa a avut curajul să aducă în fața auditoriului o perspectivă neconvențională asupra experienței sale în anii de liceu, conform celor de la edupedu.ro.

Iulia a mărturisit că a ajuns în poziția de șefă de promoție deși „unii nu m-ați vrut aici”, reproșând profesorilor acest lucru fiindcă între media ei și a următoarei clasate, au fost „doar 3 sutimi diferență”. A ales să-și facă vocea auzită, indiferent de opoziția pe care a întâmpinat-o. Ea a subliniat că, în loc să fie un mediu propice pentru învățare și dezvoltare personală, școala a devenit adesea o sursă de frustrare și dezamăgire pentru mulți elevi.

Eleva a pus sub semnul întrebării esența educației primite, evidențiind lipsa de accent pe valorile umane și etice. Ea a subliniat că, în loc să promoveze autenticitatea și gândirea critică, sistemul educațional pe care l-a parcurs timp de 12 ani a încurajat conformismul și superficialitatea.

În imaginile filmate din public și postate pe Facebook și care pot fi văzute mai jos, în articol, se văd figurile perplexe ale celor aflați la prezidiu, majoritatea cadre didactice. În plan secund, în sală sunt tineri, iar pe filmare se poate vedea cum aceștia dau din cap aprobator la auzul cuvintelor elevei. În fotografia de moi jos, Iulia Cociuba este a doua de la stânga, eleva îmbrăcată în alb, care poartă coronița.

Discursul său a fost un apel la conștientizarea problemelor din sistemul educațional și la necesitatea unei schimbări. Iulia a pledat pentru o școală care să fie un sprijin real pentru elevi, nu un obstacol în calea lor.

Vezi discursul aici:

Discursul elevei din Ineu s-a viralizat rapid pe Facebook unde a strâns peste un milion de vizualizări și a generat mii de reacții.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button