Trending

Decizia SUA de a limita unele vize pentru cetățenii maghiari afectează și sătmărenii care au și cetățenie ungară!

Statele Unite au limitat marți drastic participarea Ungariei la programul său de scutire de vize Visa Waiver din cauza preocupărilor legate de securitate în ceea ce privește noile pașapoarte emise între 2011 și 2020. Începând cu 2020 maghiarii născuți înafara țării sunt considerați neeligibili, acum însă, toți deținătorii de pașapoarte maghiare vor fi afectați, transmite mediafax.ro.

E vorba despre sute de mii de paşapoarte  emise în această perioadă, fără a exista cerinţe de verificare a identităţii, respectiv vize emise cetățenilor din România, Slovacia și Ucraina, care au început să primească cetățenie a statului ungar.

În cadrul programului american de scutire de vize, cetățenii din țările participante pot călători în SUA în scop turistic sau de afaceri pentru o perioadă de până la 90 de zile fără viză, având nevoie doar de un așa-numit Sistem electronic de autorizare a călătoriilor (ESTA).

Însă, începând de marți, valabilitatea ESTA pentru deținătorii de pașapoarte ungare va fi redusă de la doi ani la un an, iar ESTA va fi valabil doar pentru vizite unice, nu multiple.

Măsura fără precedent, ca răspuns la preocupările legate de securitate, afectează doar Ungaria dintre cele 40 de țări care participă la programul american.

Printre cei care au primit cetățenia ungară în cei 10 ani se află și mulți etnici maghiari din Satu Mare.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button